Varmrätter
Varmrätter | |
KALVSCHNITZEL - SARDELL-& KAPRISSMÖR, RUCCOLASALLAD, CITRON, FRITERAD POTATIS | 292:- |
TRYFFELPASTA - ASTA MED FIN HACKAD OXFILÉ, TRYFFELCREME, SVAMP, BABY SPENAT, GRÄDDE & PARMESAN | 218:- |
LINGUINE FRUTTI DI MARE -PASTA MED HAVETS LÄCKERHETER, BLÅMUSSLOR, VONGOLE MUSSLOR, SCAMPI, BLÄCKFISK, TOMAT, CHILI, VITLÖK, PERSILJA & VITTVIN | 224:- |
PASTA POLPETTE - PASTA MED KALVFRIKADELLER, TOMAT, BASILIKA & BUFFEL MOZZARELLA | 189:- |
STEAK AU POIVRE - (PEPPARSTEK) GOGNAC FLAMBERAD OXFILÉ, PEPPARSÅS, SPARRIS POTATISGRATÄNG | 345:- |
BRANZINO DELLO CHEF - HAVSABBORRE FILÉ MED TOMAT, SPENAT, SAFFRANSPOTATIS, KAPRIS, OLIVER, BRÖDSMULOR, CITORN & SALSA VERDE | 325:- |
UGNSBAKDA ROTSELLERI (VEG) - MED OSTRONSKIVLING, ROSTADE HASSELNÖTTER & TRYFEL BEARNAISE | 208:- |
MERLUZZO AL FORNO - UGNSBAKAD TORSKFILÉ, BLOMKÅLSPURÉ, KARAMELLISERADE BETOR, BRYNT SMÖR, HASSELNÖTTER & ACETO BALSAMICO | 315:- |
SVAMPRISOTTO (VEG) - RISOTTO, TRYFFELCREME, BLANDSVAMP, PARMESAN & GETOST | 205:- |
- FRÅN GRILLEN - | |
GRILLAD HÄNGMÖRAD ENTRECOTE (300GR) -MED TRYFFELBEARNAISE, FRITERAD KLYFTPOTATIS, RUCCOLA & PARMESANSALLAD | 365:- |
GRILLAD MAJSKYCKLING -ROSTAD VITLÖK, GRILLADE GRÖNSAKER, CONFITERAD TOMAT, HYVLAD ZYCCHINI, FÅROST EMULSION, FRITERAD ROSMARIN POTATIS & RÖDVINSSKY | 288:- |
• GRILL MIX (MININUM 2 PERSONER) • | |
AXELAS GRILL PLATEAU MED ENTRECOTE, SALSICCIA, LAMMRACKS & MAJS KYCKLING. SERVERAS MED TRYFFELBEARNAISE, TOMAT & RUCCOLA SALLAD, FRTERAD ROSMARIN POTATIS, RÖDVINSSÅS | 389:- / per person |
SALLADER: RÄKSALLAD - ÄGG, AVOKADO & NOBISDRESSING / CAESARSALLAD -MED KYCKLING, KRUTONGER, BACON, PARMESAN & CAESARDRESSING | 198:- / 185 |
Förrätter |
||
Trattkantarellsoppa med västerbottenscrostini |
159 kr |
|
Kalixrom med råraka gräddfil och rödlök |
265 kr |
|
Silltallrik med tillbehör inklusive 2 cl OP, Herrgård och citronbrännvin |
199 kr |
|
Hel eller halv krabba med senapssås och rostat bröd |
256 kr |
|
Lättrökt renytterfilé med hjortronchutney |
169 kr |
|
x |
x |
|
Fiskrätter |
||
Laxpudding med pepparrotssmörsås |
167 kr |
|
Stekt gös pot au feu med friterade kantareller |
298 kr |
|
Halstrad, enbärsgravad rödingfilé med blandsvamp och potatisstomp |
289 kr |
|
Nystekt strömming med potatismos och rårörda lingon |
159 kr |
|
x |
x |
|
Kötträtter |
||
Bräserad lammbringa med pepparrotssås, glacerade morötter och sockerärtor |
228 kr |
|
Kalvlever Anglais |
235 kr |
|
Kalvytterfilé med rostad mandelpotatis, kantareller och äpple |
298 kr |
|
Grillad oxfilé med chipotlesmör, syltad rödlök, potatis- och zucchinispett |
325 kr |
|
x |
x |
|
Efterrätter |
||
Äppeltarte tatin med vaniljsås smaksatt med calvados |
108 kr |
|
Mascarponemousse med morotsgarnering |
115 kr |
|
Varm nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier |
112 kr |
|
Crème brûlée |
110 kr |
AxelaGötgatan 73, Stockholm /
Telefon08-643 19 21 /
E-postinfo@axela.se