Dessert
Efterrätter | |
VANILJPANNACOTTA | 108:- |
CHOKLADTRYFFEL | 75:- |
TIRMASÚ | 98:- |
CHOKLADFONDANT MED HALLONGLASS & FÄRSKA BÄR | 135:- |
KULA GLASS / SORBET (Fråga personal om dagens urval) | 40/ST |
OSTBRICKA MED FIKONMARMELAD & TILLBEHÖR | 178:- |
Förrätter |
||
Trattkantarellsoppa med västerbottenscrostini |
159 kr |
|
Kalixrom med råraka gräddfil och rödlök |
265 kr |
|
Silltallrik med tillbehör inklusive 2 cl OP, Herrgård och citronbrännvin |
199 kr |
|
Hel eller halv krabba med senapssås och rostat bröd |
256 kr |
|
Lättrökt renytterfilé med hjortronchutney |
169 kr |
|
x |
x |
|
Fiskrätter |
||
Laxpudding med pepparrotssmörsås |
167 kr |
|
Stekt gös pot au feu med friterade kantareller |
298 kr |
|
Halstrad, enbärsgravad rödingfilé med blandsvamp och potatisstomp |
289 kr |
|
Nystekt strömming med potatismos och rårörda lingon |
159 kr |
|
x |
x |
|
Kötträtter |
||
Bräserad lammbringa med pepparrotssås, glacerade morötter och sockerärtor |
228 kr |
|
Kalvlever Anglais |
235 kr |
|
Kalvytterfilé med rostad mandelpotatis, kantareller och äpple |
298 kr |
|
Grillad oxfilé med chipotlesmör, syltad rödlök, potatis- och zucchinispett |
325 kr |
|
x |
x |
|
Efterrätter |
||
Äppeltarte tatin med vaniljsås smaksatt med calvados |
108 kr |
|
Mascarponemousse med morotsgarnering |
115 kr |
|
Varm nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier |
112 kr |
|
Crème brûlée |
110 kr |
AxelaGötgatan 73, Stockholm /
Telefon08-643 19 21 /
E-postinfo@axela.se